Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010

PostHeaderIcon Coach-άνα!


Μα βγαίνει ο κάθε άσχετος και λέει το μακρύ του και το κοντό του. Να παίξει λέει ο Νίνης, να παίξει ο Κυργιάκος, ο Παπασταθόπουλος, ο Σαλπιγγίδης, ο Βύντρα δεξί μπακ, ο Τοροσίδης στα χαφ, ο Σπυρόπουλος κοκ.

Και ερωτώ που τα έχετε δει αυτά; Στη Superleague; Είδατε κανέναν Νίνη βασικό τα τελευταία χρόνια (πλην του τελευταίου εξαμήνου), είδατε κανέναν Σαλπιγγίδη να παίζει στη θέση του, είδατε το Λουκά να παίζει σταθερά δεξί μπακ (θέση στην οποία στο φετινό πρωτάθλημα έδειξε ότι μπορεί να παίξει παραπάνω από αξιοπρεπώς), είδατε τον Τοροσίδη να παίζει σε δύο συνεχόμενα ματς στην ίδια θέση;;; Άντε να δώσω ένα δίκιο για τον Σπυρόπουλο, άντε! Αλλά για Κυργιάκο και Παπασταθόπουλο ( και Μόρα) δεν ακούω κουβέντα, άλλωστε αυτοί δεν είναι που παίζουν σε κάτι τουρνουά, αχχ να δεις πως τα λένε.. α ναι! Premier League και Campionato! Τς τς τς..

Δηλαδή δε θυμάται κανείς σκηνικά όπως Κατσουράνης κάτι σαν αριστερό χαφ στο Καραϊσκάκη, ο Ντομί αμυντικό χαφ στο Κλεάνθης Βικελίδης κλπ. Τα θέλει γενικά ο κώλος μας.

Τα βλέπουμε όλη τη χρονιά. Δεν ξέρω πως την έχουν δει οι προπονηταράδες τελευταία.
Το κουράζουν πολύ το θέμα μάλλον. Σου λέει το προφανές θα το περιμένει ο αντίπαλος, ας κάνω τα μαγικά μου.. Έλα όμως που αντί για τον αντίπαλο μπερδεύεται όλη η ομάδα. Γιατί άντε να βάλεις έναν παίχτη έκπληξη, να αλλάξεις τη θέση κάποιου, αλλά όταν το να παίξει κάποιος εκεί που περιμέναμε αποτελεί έκπληξη τότε εκτός από αστείος κινδυνεύεις να γίνεις και αυτοκαταστροφικός.

Στην τελική αν κατεβάσεις την εντεκάδα που τη βλέπει το μισό καφενείο λιγότερα θα ακούσεις. Άμα κάνεις το προφανές τουλάχιστον δεν έχεις κάνει λάθος, μπορεί να μην έχεις κάνει και σωστά αλλά σίγουρα όχι λάθος. Έχεις ένα άλλοθι.

Αλλά ειλικρινά τώρα μία εντεκάδα με Τζόρβα, Βύντρα, Κυργιάκο, Παπασταθόπουλο, Σπυρόπουλο, Τζιόλη, Κατσουράνη, Τοροσίδη, Νίνη, Σαλπιγγίδη, Γκέκα, πόσο χειρότερα θα τα πήγαινε? Η μάλλον ακόμα και να έχανε ποιος θα είχε να πει τι για τον Όττο;

Όπως και να χει καλά θα περνούσαμε με το Mundial και χωρίς την Ελλάδα, αλλά αφού είμαστε εκεί, εκτός του ότι αποτελεί ήδη επιτυχία, ας το χαρούμε λίγο παραπάνω!

Κλείνοντας αναφερόμενος γενικότερα στα παιχνίδια του Mundial έως τώρα, η Γερμανία ήταν η καλύτερη ομάδα με διαφορά, αλλά παίζοντας ίσως και με τη χειρότερη έως τώρα ομάδα για μένα Αυστραλία. Πάντως ο Klose με έχει πληρώσει ήδη σε ένα mundial σαν πρώτο σκόρερ και λέω να τον τιμήσω και σε αυτό.

Για σήμερα λέω να παίξω Ολλανδία, Καμερούν(0-1) και Ιταλία Χ (ίσως και 0-0). Αυτά από έμπνευση μετά από ένα ένδιαφέρον 3ήμερο που τίμησα δεόντως το όνομα του blog μας (άσε που τώρα που ξεμπέρδεψα και με μία αντιβίωση που μου έκοβε τα φτερά λέω να προσθέσω και τη λέξη μπύρα στο μαγικό συνδυασμό).

Σημείωση: Οποιαδήποτε στοιχηματική πρόταση είναι ευπρόσδεκτη.

2 σχόλια:

Green Onion είπε...

όπως τα λές είναι... πάμε να τα κάνουμε περίπλοκα ενώ είναι απλά. Κανείς δεν είπε οτι θα το σηκώσουμε, αλλά ας βάλουμε τους (αρκετά αντικειμενικά) καλύτερους μέσα, να μην θέλουμε να κλωτσήσουμε την τηλεόραση καλύτερα.

Ο Ρεχάγκελ μου θυμίζει τον Τεν Κάτε με τις εμπνεύσεις του, που ήθελε να λέει οτι αυτός κέρδισε το παιχνίδι και όχι οι παίχτες του (κομπλεξάρα μεγάλη) και έκανε οτι βλακεία να ναι στο στήσιμο...

ampa-los είπε...

Συμφωνώ και με την προσέγγιση σου και με την ενδεκάδα που προτείνεις..Αλλά Ρεχάγκελ είναι αυτός, θα έπρεπε να τον έχουμε μάθει πια τόσα χρόνια, έχει κολλήματα.Τεσπά, χαλαρά, ας βάλουμε κανένα γκολάκι,ας πάρουμε έστω ένα βαθμό και από Σεπτέμβρη βλέπω Σάντος (και να αναπολούμε Ρεχάγκελ). Όσο για την Γερμανία, πάρα πολύ καλή όντως, αλλά το αμυντικό δίδυμο της Αυστραλίας είναι πιο αργό και από τον Ανατολάκη στα γεράματα του..Τραγικοί, τον Μουρ τον καμαρώσαμε και εδώ..Για το στοίχημα συμφωνώ, ίσως Ιταλία 1-1 αντί για 0-0 μόνο..

Δημοσίευση σχολίου

Starting Lineup

Supporters

Score