Κυριακή 6 Ιουνίου 2010

PostHeaderIcon Ο μαγικός κόσμος της Α1



Τις τελευταίες μέρες λόγω τελικών βρίσκεται στην επικαιρότητα το μπάσκετ. Βλέπουμε και διαβάζουμε διάφορα και πολλά εξ’ αυτών ξεπερνούν τα όρια της γελοιότητας.

Πρώτη και μεγαλύτερη γελοιότητα η απειλή ότι ο Ολυμπιακός δεν θα κατέβει στο επόμενο πρωτάθλημα αν δεν αλλάξει η κατάσταση στην ΚΕΔ. Αν νομίζουν οι αδερφοί Αγγελόπουλοι ότι με μανιφέστα και μεγάλα λόγια θα αλλάξει η κατάσταση είναι γελασμένοι. Αν είναι όντως τόσο εκνευρισμένοι με τα όσα βλέπουν ας κοιτάξουν να βρούνε πρόσωπα που γνωρίζουν από παρασκήνιο και ας αφήσουν τους λεονταρισμούς. Το 1993 ο Παναθηναϊκός δεν κατέβηκε στον τέταρτο τελικό μετά από απόφαση των Γιαννακόπουλων επειδή είχε παράπονα από τη διαιτησία και είμαι σίγουρος ότι 17 χρόνια μετά θα θεωρούν την τότε απόφαση τους το λιγότερη άστοχη. Τέτοιες κινήσεις εντυπωσιασμού απλά μικραίνουν το μέγεθος μια ομάδας.

Δεύτερη γελοιότητα η παρουσία του Γιαννάκη στον πάγκο του Ολυμπιακού. Σεβαστή η φιλοσοφία των μεγαλομετόχων των Πειραιωτών να στηρίζουν μέχρι τέλους τον εκάστοτε προπονητή τους, αλλά ο ( κάποτε ) Δράκος έχει βαλθεί να τρελάνει όσους γνωρίζουν στοιχειώδη πράγματα γύρω από το μπάσκετ. Διαθέτει απίστευτο ρόστερ, έχει απέναντι του έναν μέτριο Παναθηναϊκό και όλα δείχνουν πως μόνο το κυπελλάκι θα προστεθεί στην τροπαιοθήκη του Ολυμπιακού στο τέλος της χρονιάς. ( Για τον Γιαννάκη και τα λάθη του υπόσχομαι να αφιερώσω ολόκληρο ποστ μόλις τελειώσει η σεζόν ).

Τρίτη γελοιότητα ο μύθος ότι ο Μητσάρας ο Διαμαντίδης είναι χαμηλών τόνων και παιδί μάλαμα. Προφανώς το να φτύνεις κάθε χρόνο και από έναν αντίπαλο, να είσαι πρώτος σε τεχνικές ποινές στη διάρκεια της κανονικής περιόδου και να βρίζεις αντιπάλους σε κάθε αγώνα σε κάνουν τέρας ηθικής.

Τελευταία γελοιότητα το κλίμα που διαμορφώνεται κάθε χρόνο τέτοια εποχή. Όλοι οι άσχετοι θυμούνται το μπάσκετ, οι οπαδικές εφημερίδες κάνουν διαγωνισμό για το πιο εμπρηστικό πρωτοσέλιδο, τα επεισόδια είναι συνηθισμένο φαινόμενο και αν ολοκληρωθεί ένας αγώνας χωρίς τραυματίες συνιστά επιτυχία.

Το ζευγάρι Παναθηναϊκός- Ολυμπιακός θα το βλέπουμε δυστυχώς για πολλά χρόνια ακόμα σε τελικούς, καθώς δεν φαίνεται άλλη ομάδα ικανή να μπει σφήνα ανάμεσα τους. Οπότε όπως λέει και ο αγαπητός στους οπαδούς του Παναθηναϊκού Παναγιώτης Γιαννάκης : «Υπομονή»

7 σχόλια:

poulen είπε...

Eystoxo kai realistiko ar8ro.

isws mia mikri enstasi sto 8ema diamantidi (les kai einai O MONADIKOS "alhths") parolayta exei dwsei ta dikaiwmata.

Well done

Green Onion είπε...

ωραιος!

ο Διαμαντίδης είναι ίσως πιο κουλ απ' τους υπόλοιπους, αλλά ο πρωταθλητισμός δεν χωράει "καλά παιδιά" - τουλάχιστον οχι στους αγωνιστικούς χώρους. είδαμε πάντως και την αγκωνιά του Τεόντοσιτς, ε;

Byron M Theodoropoulos είπε...

δεν ξεκινήσαμε καλά amba-los..

O Μητσάρας ο Διαμαντίδης είναι χαμηλών τόνων και μάλαμα. εντάξει σπάει και αυτός μια φορά στο τόσο αλλά δεν έγινε και τίποτα

NAI re Paok είπε...

"Το ζευγάρι Παναθηναϊκός- Ολυμπιακός θα το βλέπουμε δυστυχώς για πολλά χρόνια ακόμα σε τελικούς, καθώς δεν φαίνεται άλλη ομάδα ικανή να μπει σφήνα ανάμεσα τους."

που βασιζεται η παραπανω προτασις αγαπητε μου ampa-los ?? σας παρακαλω! μη λησμονάτε τον παοκ! το καλοκαιρι επιστρεφει ο Πετζας και ο Αυτοκρατωρ θα ενθρονιστει εκ νεου!

αυτος ο αδιστακτος πολεμος εναντια στην αναστυλωση του ΠΑΟΚ πρεπει να σταματησει

Φιλικα, παντα, Νεστωρ

poulen είπε...

Νέστωρ μακάρι!

Και μακάρι να κάνει κάτι και ο Bob ο μάστορας Kozonis στην ΑΕΚ!

Ανώνυμος είπε...

'Αν είναι όντως τόσο εκνευρισμένοι με τα όσα βλέπουν ας κοιτάξουν να βρούνε πρόσωπα που γνωρίζουν από παρασκήνιο.'

Δεν ειναι δα και τόσο δύσκολο..
το τηλεφωνο του Κοκκαλη σίγουρα το εχουν
(αν εισαι γαυρος, ξερεις)..
Στη χειροτερη ας κανουν μια ενσταση..

ampa-los είπε...

green onion η ένσταση μου με τον Διαμαντίδη δεν είναι στη συμπεριφορά του αλλά στο πως τον παρουσιάζουν τα ΜΜΕ. Κατά τα άλλα συμφωνώ πως δεν χωράνε καλά παιδιά και δεν με νοιάζει κιόλας,ας είναι και πρώην κατάδικοι αρκεί να είναι καλοί παίκτες.

byron πληροφορίες μου θέλουν τον Διαμαντίδη να είναι μια ανάσα από το να παρατήσει το μπάσκετ και να πάει να ασχοληθεί με την φιλανθρωπία κάπου στο ορεινό Τιμπουκτού.

νέστωρ στον Παοκ χωράει μόνος ένας Πρέντραγκ ( Ντρόμπνιακ )

Ανώνυμε καλό το αστειάκι σου αλλά παντελώς άκαιρο

poulen ισχύει ότι για green onion

Δημοσίευση σχολίου

Starting Lineup

Supporters

Score