Παρασκευή 2 Ιουλίου 2010

PostHeaderIcon Πίτσα πάρτε να μασάτε





Πίτσα. Χα! Νομίζω πως ΠΡΕΠΕΙ να είμαι ο πρώτος που θα κάνει αναφορά σε αυτό το έδεσμα, σε τούτον εδώ τον ιστότοπο.

Ω Θεοί!! Πίτσα! Πόσο γαμάει?! Αλήθεια!! Ρητορική ερώτηση, δεν περιμένω απάντηση λατρευτέ αναγνώστη. Ίσως το ωραιότερο φαγητό που η γενιά μας εκμεταλεύτηκε και μεταμόρφωσε σε junk food, αλλά πραγματικά, νομίζω πως του άξιζε. Σίγουρα, αυτό που σήμερα απολαμβάνουμε όλοι στα σπίτια μας, καμία σχέση δεν έχει αυτό που στην Ιταλία, με μεράκι, φτιάχνουν. Σαφώς και υπάρχουν εξαιρέσεις μαγαζιών, που έχουν κρατήσει τη μαγεία της Μεσογείου και τη φρέσκια μυρωδιά των υλικών μαζί με την πικάντικη γευστική πινελιά των μπαχαρικών, αλλά ο κανόνας μιλάει για μια ανθυγιεινή, ουρανισκοργασμική πίτσα, με μπόλικο τυρί και σάλτσα.

Ζαμπόν, μανιτάρια, πιπεριά, μπέικον, καλαμπόκι, κρεμμύδι, ελιά, φέτα, σουτζούκι, πεπερόνι... Μην τα βάλεις όλα σε μία, αλλά διάλεξε με μαεστρία, κέφι και μπρίο τα υλικά που σου ταιριάζουν. Κι αν είσαι λαίμαργος, μη ντραπείς να ζητήσεις να στη φτιάξουν μισή-μισή, με κάθε μισό να έχει διαφορετικά υλικά. Μια πολύχρωμη πίτσα συνοδευόμενη από αναψυκτικό, είναι μια από τις μεγαλύτερες "γουρουνιές" που μπορείς να κάνεις φίλε συναθλητή.

Κλείνοντας θα ήθελα να κάνω 2-3 προτάσεις, τώρα που το Μουντιάλ ορίζει μπαλκονοπιτσοποδοσφαιρόμπυρα:

(με τυχαία σειρά)

1) Domino's Pizza : Pepperoni Classic, Παραδοσιακή (ζαμπόν, μανιτάρια, πιπεριά), BBQ Classic.

2) L'Artigiano : Pizza Calzone, και από κλασικής μορφής πίτσα, προτείνω μια με τα υλικά που προτιμάτε.

3) και προσωπικό αγαπημένο: σε κάθε γειτονιά υπάρχει αυτή η πιτσαρία, που δε σου γεμίζει το μάτι, ΑΛΛΑ διαθέτει τον ξυλόφουρνο και το ζυμαράκι ανοίγεται με το γραφικό πέταγμα στον αερά. Μα τον Ραμσή, δεν υπάρχει νοστιμότερο πράγμα από πίτσα σε ξυλόφουρνο.

Stella Artois, Beck's, FIX, Heineken. Οι δικές μου προτάσεις για τη συντροφιά του τραγανού ζυμαριού και του γευστικού ψιψιψονίου από πάνω.

Κι εγώ, θα φάω καλαμαράκια...

4 σχόλια:

one smoking barrel είπε...

ΕROS PIZZA στην Πεύκη.
Όνομα και πράγμα.

ampa-los είπε...

κάποιος πρέπει να γράψει για καράτε τώρα..

poulen είπε...

Άστο πάνω μου.. Όλα έχουν πάρει το δρόμο τους!

Pepperoni Classic FTW!!

ampa-los είπε...

ξαναγύρισε η FIX ρε μαλάκα!

Δημοσίευση σχολίου

Starting Lineup

Supporters

Score