Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

PostHeaderIcon Περσινά Ξινά Σταφύλια




Όταν ήμουνα μικρός ο Ολυμπιακός στο ποδόσφαιρο ζούσε τα πέτρινα χρόνια. Αποκούμπι όλων των γαύρων τότε ήταν το μπάσκετ. Θυμάμαι τον Ολυμπιακό να παίρνει τα 5 συνεχόμενα πρωταθλήματα, να κερδίζει τον ΠΑΟ σε τελικούς με πλεονέκτημα έδρας, με μειονέκτημα έδρας, να τον αποκλείει δύο συνεχόμενες χρονιές στο Final 4. Θυμάμαι επίσης τον ΠΑΟ κερδίζει το πρώτο ευρωπαικό και μετά να τρώει 35 στο κεφάλι, να τον αποκλείω την επόμενη χρονιά με μειονέκτημα έδρας από το Final 4 με περίπατο στο ΟΑΚΑ, κερδίζοντας χαλαρά με 49-69! Διάολε τον θυμάμαι ΠΕΛΑΤΗ κανονικό, να έχει να πάρει πρωτάθλημα 15 χρόνια και να τρώει σφαλιάρες συνεχώς. Κι όμως 14 μόλις χρόνια από τότε έχει γίνει ο «εξάστερος» κι εμείς οι πελάτες του που χάνουμε με όλους τους τρόπους.

Ιδίαιτερη ανάλυση στο πως φτάσαμε ως εδώ δεν θα κάνω τώρα, θα προτιμήσω να περιμένω το τέλος των τελικών. Απλά καλό θα είναι να τα βλέπουμε όλοι αυτά, από τους Αγγελόπουλους μέχρι τον τελευταίο οπαδό και να παραδειγματιζόμαστε. Η ιστορία γράφει, αυτή τη στιγμή ο Παναθηναικός έχει ξεφύγει αλλά πριν 14 χρόνια ( διάστημα πολύ μικρό) βρισκόμασταν περίπου στην ίδια αφετηρία. Συνεπώς ψυχραιμία κι όσο υπάρχουν Αγγελόπουλοι, που νέοι είναι, οι καλές μέρες θα έρθουν. Κι οι Γιαννακόπουλοι στην αρχή άλλωστε σκορπούσαν τα λεφτά τους στον βρόντο πριν τα σαρώσουν όλα. Άσε που δεν τους βλέπω να μένουν και για πολύ ακόμα τους κοντούς. Ψυχραιμία λοιπόν, όσο κι αν όσοι θυμόμαστε αυτά τα χρόνια τρελαινόμαστε με την αλαζονεία των νεο-μπασκετικών παναθηναικών, μιας εξαιρετικά εκνευριστικής φάρας.

Ας πάμε όμως στα φετινά. Οι ευθύνες των παικτών μας τεράστιες. Έχουμε παίξει 5 φορές με τον ΠΑΟ φέτος και ειλικρινά δεν έχω δει ότι είναι καλύτερη ομάδα από εμάς. Πριν 2 χρόνια που έκανε το τρεμπλ ναι, ήταν πολύ ανώτερος και δίκαια μας πήρε πάλι το πλεονέκτημα. Φέτος όμως όχι. Τρελαίνομαι με τον φόβο των παικτών μας και την ψυχολογία loser που έχουνε αποκτήσει. Και στους 2 τελικούς στα κρίσιμα σημεία αρχίζανε τις βλακείες. Δεν θα μπω σε ατομική ανάλυση. Απλά θα σχολιάσω το γεγονός πως μετά το πρώτο ματς στο ΣΕΦ διάβαζα στα ρεπορτάζ πως Παπαλουκάς-Μπουρούσης-Σπανούλης έμειναν στα αποδυτήρια και αποφάσισαν να πάρουν πάνω τους την κατάσταση για να βάλει τελικά ο Τεόντοσιτς 2 πόντους και ο Παπαλουκάς να θυμίζει βετεράνο. Μόνο ο Σπανούλης προσπάθησε σήμερα αλλά και πάλι περιμένουμε πολύ περισσότερα. Να πω ότι δεν ήταν αποδεδειγμένα καλός παίκτης. Αλλά επειδή είναι οφείλει να προσφέρει ανάλογα με αυτά που πληρώνεται. Και επιτέλους περισσότερο πάθος. Τρώμε ξύλο από τη Σιένα καθόμαστε και χάνουμε σαν παιδάκια, τρώμε ξύλο από τον βάζελο, μόνο που δεν βάζουμε τα κλάμματα. Επιτέλους πάθος και όχι φόβος. Ο φετινός Παναθηναικός ΔΕΝ είναι καλύτερη ομάδα.

Πάμε και στην αγαπημένη διαιτησία. Δεν μου αρέσει να μιλάω για διαιτησία και δεν θεωρώ ότι αποτελεί δικαιολόγία μέχρι τώρα. Ας παίζαμε καλύτερα κι ας κερδίζαμε και τη διαιτησία, έτσι κι αλλιώς μετά την κλοπή πέρσι στον τρίτο τελικό στην μεγαλύτερη ξεφτίλα της δεκαετίας και το περιβόητο Non-call του Πηλοίδη πριν μερικά χρόνια, όλα τα άλλα είναι πταίσματα. Ας κοιτάξουν ο κάθε παίκτης τα λάθη του ξεχωριστά κι ας μην σχολιάζουν κάθε φάση. Παρ’όλα αυτά, όταν μια ομάδα βαράει 31 βολές και η άλλη 9, όταν μόνο μια καταλογίζεται με τεχνικές ποινές και αντιαθλητικά και όταν η διαφορά στην φιλοσοφία των σφυριγμάτων είναι φανερή, κάτι πάει πολύ στραβά.. Ας κοιτάξουν οι Αγγελόπουλοι το καλοκαίρι να ενισχύσουν την ομάδα σε όλους τους τομείς γιατί αλλιώς τζάμπα ξοδεύουν τα λεφτά τους.

Για να κλείσουμε αυτό που μένει είναι πως η ομάδα που μας έκανε υπερήφανους τη δεκαετία του 1990 έχει καταντήσει να είναι η μόνη ομάδα στον σύλλογο που δεν μπορεί να πάρει πρωτάθλημα και χάνει από τον βάζελο συνέχεια. Μέσα σε όλα την κυνηγάει και μια απίστευτη γκαντεμιά αφού για ακόμα μια χρονιά παίζει σε τελικούς χωρίς τον καλύτερο της παίκτη όλη τη χρονιά, τον Νεστέροβιτς. Επιτέλους ξυπνήστε και παίξτε με μαγκιά, αφήστε άλλους να ασχοληθούν με τη διαιτησία και κερδίστε μια ομάδα που σας έχει πάρει τον αέρα για τα καλά..

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

φίλε μου άμπαλε μια χαρά τα λες..θα σταθώ αρχικά σε αυτό που είπες, με το οποίο συμφωνώ απόλυτα, σχετικά με την αλαζονεία των νεο-μπασκετικών παναθηναικών, μιας εξαιρετικά εκνευριστικής φάρας. Η ομάδα αυτή έγινε ένα είδος μόδας και ο κάθε αδαής και άσχετος με το άθλημα του μπάσκετ ανοίγει το στόμα του και λέει βλακείες. Ναι έχουνε 6 και μαγκιά τους, αλλά φέτος είναι μια μέτρια ομάδα σ ένα άθλιο ελληνικό πρωτάθλημα και σ ένα ευρωπαικό στα όρια του μέτριου. Δε νομίζω ποτέ ο Βουγιούκας, ο Καιμακόγλου, ο Γλυνιαδάκης, ο φιλότιμος Gordon, ο Έρτσεκ και πολλοί άλλοι να γίνουν αφίσες σε δωμάτια..Δε θέλω να μπω σε ανάλυση του παιχνιδιού του..όποιος έχει μάτια βλέπει. Όποιος δεν έχει ας βάλει ένα βράδυ nba σε κάποιο τελικό να καταλάβει τη διαφορά βλέπω μπάσκετ και βλέπω ξύλο και νεύρα γιατί από πλευράς θεάματος αυτό που βλέπουμε δεν είναι μπάσκετ..Ο Ολυμπιακός βρίσκεται στην ίδια θέση περίπου από πλευράς παιχτών, αλλά φέτος έχει έναν προπονητή που δημιούργησε μια ομάδα ικανή να νικήσει το φετινό Παναθηναικό. Όπως λες αυτό είναι το εξοργιστικό. Να βλέπεις παίχτες να τα χάνουν στο τέλος, να φεύγει η μπάλα μέσα από τα χέρια τους, να μην μπορούν να κάνουν μια σοβαρή επίθεση για 5 λεπτά και άλλα πολλά. Και μερικοί από αυτούς έχουνε τα πιο ακριβά κασέ στην Ευρώπη και ανήκουν υποτίθεται στην ελίτ. Βλέπε Σπανούλη, ο άνθρωπος δεν είναι ηγέτης, κομπλεξικός είναι και δεν έχει προσφέρει σε ούτε ένα σοβαρό ματσ φέτος εκτός απο το derby με το Κολοσσό. Οι Αγγελόπουλοι να κάτσουν κάτω σαν σοβαροί επιχειρηματίες και να δουν που θα επενδύσουν τα λεφτά τους..Πριν φέρνανε παίχτες αλλά χωρίς προπονητή..τώρα προπονητή χωρίς παίχτες..Δε θέλει πολύ, 3 κινήσεις και φτιάξανε σουπερ ομάδα..Για διαιτησία απλά θα πω αίσχος και όποιος πει το αντίθετο και ότι δεν επηρεάζει αποτελέσματα ας πάει να παίξει πεντόβολα καλύτερα ή κερλινγκ γιατί από μπάσκετ μαύρα μεσάνυχτα

ampa-los είπε...

Συμφωνώ απόλυτα φίλε μου. Ειδικά για το επίπεδο. Μιλάμε ότι έχουμε δει 5 ντέρμπι το ένα χειρότερο από το άλλο. Ξύλο, κακές επιθέσεις, αστοχία..Κρίμα γιατί οι 2 κορυφαίοι προπονητές της Ευρώπης δεν νομίζω να είναι περήφανοι με αυτή την εικόνα..Βιασμός του αθλήματος.
Το ευρωπαικό μπάσκετ έχει πέσει πάρα πολύ όμως αυτό δεν το έχουμε εκμεταλλευτεί καθόλου, αντί να δυναμώσουμε φέτος αποδυναμωθήκαμε κι εμείς. Με το περσινό ρόστερ και τον φετινό προπονητή θα κάναμε περίπατο..
Για Σπανούλη θέλω να τον δω και του χρόνου πριν τον κρίνω..
Συμφωνώ απόλυτα για τη διαιτησία, ένα σφύριγμα μπορεί να αλλάξει ολόκληρο αγώνα..Αλλά μόνο με τα οφ-σαιντ του Μαρινάκη ξέρουν να ασχολούνται όλοι..
Άντε να αρχίσουν οι τελικοί του ΝΒΑ να ξεκουραστούν λίγο τα ματάκια μας!

Ανώνυμος είπε...

Και 2 από τις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης, η μια φέτος και πρωταθλήτρια....Έπρεπε κανονικά αν ήτανε οι Αγγελόπουλοι να είχανε φέρει 2 παίχτες πεντάδας το καλοκαίρι.( Κλέιζα και Τσίλντρες που έφυγαν)
Με Σπανούλη δε κρίνω μόνο με το Παναθηναικό αλλά με τη γενικότερη του εικόνα καθώς ήρθε στον Ολυμπιακό για να παίρνει τη μπάλα στα κρίσιμα..ως τώρα η του φεύγει, ή βγαίνει αουτ μαζί της ή παίζει ποδόσφαιρο..Να περιμένουμε ναι αλλά να κάνει και ένα σκόντο στα 2 που παίρνει το χρόνο..Γενικά η πιο μεγάλη μας ατύχια ήτανε με το Ματσιγιάουσκας πιστεύω..παίχτης μπορούσε ν αλλάξει πολλές ισσοροπίες...Πάντως μη μας ξεγράφουν ακόμα...ποτέ δε ξέρεις με τον ίβκοβιτς..

ampa-los είπε...

Τον Ιβκοβιτς τον εμπιστεύομαι πολύ..Τους παίκτες δεν εμπιστεύομαι τόσο. Καλά ναι, πέρσι ειδικά μας έλειπε τρομερά ένας Ματσε. Υποτίθεται είναι και από τραυματισμό ο Σπανούλης για να δούμε..Πάντως ισχύει ένα μεγάλο δύσκολο ματς δεν έχει κάνει..

Ανώνυμος είπε...

Χρωστάνε ένα μεγάλο ματς με Παναθηναικό Σπανούλης και Παπαλουκάς. Πάντως την άλλη φορά μου έμειναν με Μπουρούση στα αποδυτήρια για κανένα 2Κ θα έκατσαν...

Ανώνυμος είπε...

φιλε αμπαλε εχεις και το ονομα και τη χαρη...ηταν τοσο χειροτερος ο βαζελος περυσι που πηρε ευρωλιγκα και πρωταθλημα

Δημοσίευση σχολίου

Starting Lineup

Supporters

Score