Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

PostHeaderIcon DEVOTION



Μόλις έχουν ολοκληρωθεί οι δεύτεροι προημιτελικοί της Ευρωλίγκας και λίγοι μπορούνε να πιστέψουνε αυτό που έχει συμβεί. 4 διπλά και πλέον και τα 4 ζευγάρια βρίσκονται στο 1-1. Δύσκολο να προβλέψει κανείς τι θα συμβεί από εδώ και στο εξής, ωστόσο ένα είναι σίγουρο. Παρακολουθούμε τα πιο συναρπαστικά προημιτελικά της ιστορίας.

Σίγουρα σε αυτό βοηθάει και το πεσμένο επίπεδο της διοργάνωσης. Πριν μερικά χρόνια υπήρχαν ομαδάρες που φτάνανε σβηστά στο Final 4 και όλοι ξέρανε από τον Οκτώβρη ακόμα ότι μόνο με θάυμα θα αποκλειστούν. Φέτος αυτά δεν υπάρχουν.Και δυστυχώς αυτό δεν έγινε επειδή δυνάμωσαν οι μικρότερες ομάδες αλλά επειδή έχασαν τη δύναμη τους οι ισχυρές. Η ΤΣΣΚΑ μας χαιρέτησε από τους ομίλους, η Κάχα κινδύνευσε επίσης να αποκλειστεί, η Μπαρτσελόνα τερμάτισε δεύτερη πίσω από τη Φενέρ, οι δικοί μας αιώνιοι επίσης δεν γέμιζαν από την αρχή το μάτι κανενός. Έτσι κάθε πρόβλεψη ήταν δύσκολη και οι εκπλήξεις πιο πολλές από κάθε άλλη χρονιά. Θεωρώ απίθανο την άλλη εβδομάδα να μην σπάσουν πάλι έδρες και με εξαίρεση τη Μακάμπι δεν βλέπω κάποιο μεγάλο φαβορί αυτή τη στιγμή στα άλλα ζευγάρια.

Ο Παναθηναικός έχει κάνει τρομερές εμφανίσεις στη σειρά και δεν θα του άξιζε με τίποτα να είναι πίσω με 2-0. Παρ’ολα αυτά θεωρώ πως το να κερδίσει άλλες 2 φορές την Μπαρτσελόνα στο ΟΑΚΑ την επόμενη εβδομάδα μόνο εύκολο δεν είναι, ίσως να είναι και δυσκολότερο τώρα που όλοι τον θεωρούν φαβορί και θα πρέπει να παίξει ανοιχτό μπάσκετ. Σίγουρα μπορεί μιας και η Μπαρτσελόνα δεν έχει πείσει μέχρι στιγμής και δεν έχει καμμία σχέση με την περσινή ομάδα, αλλά θα πρέπει να ματώσει ακόμα περισσότερο. Πάμε για τρομερά παιχνίδια στη συνέχεια της σειράς,αυτό είναι το μόνο σίγουρο.

Ο Ολυμπιακός από την άλλη έκανε μόνος του τη ζωή του δύσκολη. Παραμένει πολύ καλύτερη ομάδα από τη Σιένα και πιστέυω πως μια νίκη στην Ιταλία θα την κάνει. Στα δύο πρώτα παιχνίδια φάνηκε πόσο μεγάλο ρόλο παίζει η ψυχολογία στο μπάσκετ και στον αθλητισμό γενικότερα. Μέχρι στιγμής πάντως όποτε χρειάστηκε ο Ολυμπιακός φέτος έκανε τα διπλά που έπρεπε και σε πιο δύσκολες έδρες από αυτές της Σιένα. Του αρκεί να είναι σοβαρός και αν γυρίσει και ο Τεόντοσιτς ακόμα καλύτερα.

Στα άλλα δύο ζευγάρια θεωρώ πως η Μακάμπι χωρίς να είναι καμμιά ομαδάρα κι αυτή, λόγω έδρας δύσκολα θα χάσει από την Κάχα και θα φτάσει στο 3-1. Το Ρεάλ-Βαλένθια είναι πολύ ανοιχτό αλλά πιστέυω πως η Ρεάλ ένα διπλό θα το κάνει.

Θεωρώ πως αν παίξουν οι αιώνιοι μεταξύ τους στον ημιτελικό, όποιος νικήσει και περάσει στο τελικό θα πάρει και την κούπα. Γενικά ο νικητής αυτής της διασταύρωσης θα είναι και το μεγάλο φαβορί. Το σίγουρο είναι πως όλα είναι πάρα πολύ ανοιχτά ακόμα και έχουμε μπροστά μας ματσάρες και πολλές ακόμα ανατροπές. Μακάρι του χρόνου με τη βοήθεια του λοκ-άουτ στο ΝΒΑ να έχουμε και πιο εντυπωσιακές ομάδες για να συνδυαστεί η αγωνία και με καλύτερο θέαμα. Το μόνο που με απογοητεύει κάπως είναι πως η ομάδα που θα πάρει φέτος την Ευρωλίγκα, όποια και να είναι, πριν 5-6 χρόνια δύσκολα θα έφτανε ακόμα και στο final 4. Κι αυτό δεν είναι καλό σημάδι για την πρόοδο του ευρωπαικού μπάσκετ.

Αυτά και ραντεβού την επόμενη Πέμπτη με την πρόβλεψη πώς μόνο η Μακάμπι θα έχει καπαρώσει θέση στη Βαρκελώνη ως τότε.

Υ.Γ. Δεν μπορώ παρά να μην χαμογελάω σαρδόνια όποτε ένας οπαδός του ΠΑΟ γκρινιάζει για διαιτησία στο μπάσκετ..

Υ.Γ 2 Ας ακούσουμε όμως και την γνώμη ενός ειδικού για τα πρώτα παιχνίδια ( να σημειωθεί ότι με έναν κολλητό μου τον έχουμε γνωρίσει προσωπικά στο ΣΕΦ και έχουμε παρακολούθησει παρέα και τον τελικό του 2007 στην Αθήνα.)

4 σχόλια:

discovery είπε...

στον τελικό του 2007 που παρακολούθησες, τι έγινε;

κανένας οπαδός του παναθηναϊκού δεν γκρινιάζει για διαιτησία γιατί πολύ απλά μπορεί να την κερδίσει και αυτή.. εσύ χαμογέλα, στα παπάρια μας..

ανέβασε όμως και ένα ποστ για τον ίβκοβιτς και το 2ο παιχνίδι με τη Σιένα και μην αναφέρεις καν την υπερπροπονητάρα ομπράντοβιτς..

ampa-los είπε...

Δεν αμφισβήτησα ποτέ ότι ο Ομπράντοβιτς είναι προπονητάρα, απλά τονίζω τον Ίβκοβιτς γιατί με τους προπονητές που είχε τόσα χρόνια ο Ολυμπιακός η διαφορά φέτος είναι εμφανής.

Είδα πολλούς οπαδούς που όχι απλά γκρίνιαξαν για τη διαιτησία αλλά μιλούσαν για σφαγή κλπ.Μέχρι και ο Ιτούδης γκρίνιαξε. Και αυτό έγινε στο πρώτο ματς το οποίο χάσατε.

Το 2007 το πήρε η Μάλαγα νομίζω, με τη μεγάλη εμφάνιση του Βασιλειάδη στον τελικό που είχε 45 πόντους και 12 ασίστ

aggman είπε...

re ampa, i grafe syxnotera i vgale k esy videakia sto youtube opws o vaggelis.

ampa-los είπε...

Θα προτιμήσω το να γράφω συχνότερα γιατί δεν νομίζω να μπορώ να τα πω τόσο ωραία και κατανοητά όσο ο Βαγγέλης..

Δημοσίευση σχολίου

Starting Lineup

Supporters

Score