Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

PostHeaderIcon Times they are a changin'


 
«Το μόνο σίγουρο είναι πως δύσκολα θα βρεθούν το ίδιο τρελοί να αναλάβουν οπότε ο Ολυμπιακός και το ελληνικό μπάσκετ πρέπει να ξεχάσει τα μεγαλεία τους παρελθόντος. Κρίμα.Τουλάχιστον φεύγουν σαν κύριοι.
Υ.Γ. Για τον Γιάννη Μπουρούση τα λέμε χρόνια. Όσο ταλέντο έχει άλλο τόσο μυαλό του λείπει δυστυχώς..
Υ.Γ. 1. Εξαιρετική η επιλογή του Σπανούλη τελικά. Karma is a bitch Βασιλάκη..»

Με αυτά τα λόγια έκλεινα απογοητευμένος το τελευταίο post αυτού του blog πριν από σχεδόν έναν χρόνο. Οι Αγγελόπουλοι μόλις είχαν ανακοινώσει την αποχώρηση τους από την ομάδα και το μέλλον της φάνταζε ζοφερό. Έμπειροι και ποιοτικοί παίκτες όπως ο Μπουρούσης, ο Τεόντοσιτς κι ο Παπαλουκάς αποτέλεσαν παρελθόν ενώ γρήγορα τους ακολούθησαν ακόμα και δευτεροκλασάτοι αλλά αξιόλογοι παίκτες όπως ο Μαυροκεφαλίδης κι ο Χαλπερίν. Τα χρόνια του Κορυδαλλού,της 8ης θέσης και των διασυρμών φαίνονταν να πλησιάζουν ξανά απειλητικά. 

Η κατάσταση φάνηκε να βελτιώνεται λιγάκι στην συνέχεια καθώς οι Αγγελόπουλοι, επηρεασμένοι και από τις αντιδράσεις του κόσμου, αποφάσισαν  να παραμείνουν μειώνοντας ωστόσο δραστικά το μπάτζετ. Μοναδικός πρωτοκλασάτος και υψηλά αμειβόμενος παίκτης  που παρέμεινε ήταν ο Σπανούλης ο οποίος πλαισιώθηκε από πιτσιρικάδες και λύσεις δεύτερης διαλογής. Α και τον Λάζο. Τον Λάζο ρε φίλε. Τον Λάζαρο τον Παπαδόπουλο. Οι διασυρμοί φάνηκαν μεν να αποφεύγονται αλλά το ταβάνι της ομάδας έμοιαζε χαμηλό. Μια αξιοπρεπής πορεία χωρίς καν σοβαρή διεκδίκηση κάποιου τίτλου ήταν το πιο πιθανό σενάριο στο μυαλό όλων.

Το ξεκίνημα της σεζόν φάνηκε απλά να επιβεβαιώνει τις προσδοκίες. Μέτριες εμφανίσεις με κακό μπάσκετ και μια γενικότερη απογοητεύση στον κόσμο. Όσοι πηγαίναμε ΣΕΦ ήμασταν απλά οι λίγοι ρομαντικοί που πηγαίναμε από συνήθεια. Σαν να κυνηγάς μια γκόμενα που ξέρεις ότι δεν θα σου κάτσει απλά και μόνο επειδή δεν μπορείς να κάνεις κάτι για να σου περάσει αυτός ο έρωτας. 
Με το πέρασμα του χρόνου όμως η ομάδα άρχισε να δείχνει κάποια σημάδια βελτίωσης και με μπροστάρη τον συγκινητικό Σπανούλη έπαιρνε κουτσά στραβά τα αποτελέσματα που ήθελε. Οι μεταγραφές των Ντόρσει και Λο αλλάξανε εντυπωσιακά τις ισορροπίες και ξαφνικά η κατάσταση έμοιαζε να αντιστρέφεται θεαματικά. Οι νίκες διαδέχονταν η μία την άλλη και όσο περνούσε ο καιρός ο Ολυμπιακός απέδιδε και καλύτερο μπάσκετ. Στον -χαμένο στις λεπτομέρειες- τελικό Κυπέλλου απέναντι στον ΠΑΟ φάνηκε ότι στην Ελλάδα τουλάχιστον, η κορυφή δεν ήταν και τόσο μακριά όσο  φάνταζε στην αρχή της χρονιάς. Οι υπερβάσεις άρχισαν να ακολούθούν η μία την άλλη και η ομάδα πέτυχε τελικά το απίστευτο: Ευρωλίγκα και πρωτάθλημα Ελλάδας. Η βελτίωση της μέσα στη χρονιά ήταν τόσο εντυπωσιακή που στη σειρά των τελικών έμοιαζε πια ξεκάθαρα να είναι το μεγαλο φαβορί αφού απέδιδε εξαιρετικό μπάσκετ και έδειχνε πολύ πιο φρέσκια ομάδα από τον ΠΑΟ.

Όλα τα παραπάνω είναι γνωστά απλά τα έγραψα σαν μια μικρή μορφή σύνδεσης με τα προηγούμενα. Πλέον ακολουθούν μερικές σκέψεις που ήθελα να εκφράσω.  Η φετινή ομάδα του Ολυμπιακού είναι μακράν η αγαπημένη μου ομάδα σε όλα τα αθλήματα του Ολυμπιακού ever. Η ιστορία της και η πορεία της μέσα στον χρόνο αξίζει να γίνει ταινία. Ο τελικός της Πόλης και ο 5ος τελικός στο ΣΕΦ θα μείνουν για πάντα χαραγμένα στο μυαλό μου. Για όλους τους γαύρους της γενιάς μου, που μεγαλώσαμε με τον Ολυμπιακό να μεγαλουργεί στο μπάσκετ, το να δούμε ένα πρωτάθλημα ξανά ήταν απωθημένο. Σίγουρα ο Ολυμπιακός άξιζε τουλάχιστον ένα πρωτάθλημα τα τελευταία χρόνια αλλά καλύτερα που ήρθε φέτος,με αυτούς τους παίκτες και αυτόν τον τεράστιο προπονητή. Παπανικολάου, Μάντζαρης, Πρίντεζης, Σλούκας και φυσικά ο Σπανούλης μπορούν να αποτελέσουν τον κορμό του Ολυμπιακού για πολλά χρόνια και να οδηγήσουν σε πολλούς ακόμα τίτλους. Για τον Ντούντα απλά δεν έχω λόγια. Ο καλύτερος προπονητής στην Ευρώπη απέδειξε για ακόμα μια φορά τι μπορεί να κάνει. 

Η φετινή χρονιά έδειξε πόσο μεγάλο ρόλο παίζει η ψυχολογία στον αθλητισμό. Η φετινή ομάδα, απαλλάγμένη από εγωιστές και losers έβγαζε υγεία και προκαλούσε μόνο συμπάθεια. Δεν είναι τυχαίο ότι την κατάκτηση της Ευρωλίγκας την χάρηκαν ακόμα και οπαδοί άλλων ομάδων. Φάνηκε επίσης ξεκάθαρα ότι ακόμα κι αν η διαιτησία όντως σε αδικεί το βασικό σου μέλημα πρέπει να είναι η δημιουργία μιας καλής ομάδας και όχι η συνεχής γκρίνια. Μια καλή ομάδα στο τέλος με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θα δικαιωθεί αγωνιστικά. 

Ευχαριστώ όλους τους παίκτες της φετινής ομάδας για την τεράστια χρονιά και θα τους ευχαριστούσα ακόμα κι αν δεν κατακτούσαν τίποτα. Δάκρυα και καύλα μόνο για μια ομάδα που μας μεγάλωσε έχοντας τον ΠΑΟ πελάτη σε Ελλάδα και Ευρώπη και δεν αντέχαμε να την βλέπουμε να έχει νοοτροπία loser. Αυτά πάνε όμως, οι δύσκολες μέρες ανήκουν στο παρελθόν. 

Υ.Γ. Για πάντα στο λιμάνι Παπαδόπουλε

Υ.Γ. 1. Εξαιρετική η επιλογή του Σπανούλη. Karma is a bitch Κωνσταντίνε..(σαν νοοτροπία ακόμα διαφωνώ με την κίνηση του να αφήσει τον ΠΑΟ αλλά αγωνιστικά δικαιώθηκε 100%)



Υ.Γ. 2 Όλο το κείμενο είναι αφιερωμένο στον Παυλάρα που στα τελευταία  πρωταθλήματα Ελλάδας και Ευρώπης το 97 ήταν αγέννητος και τώρα τα έζησε μαζί μας.
Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

PostHeaderIcon Περασμένα Μεγαλεία



Μέσα στον χαμό των αποκαλύψεων για τα στημένα στο ποδόσφαιρο για τα οποία όλοι πέσανε από τα σύννεφα μιας και τα πάντα έμοιαζαν να είναι αγγελικά πλασμένα μέχρι να αρχίσουν οι αποκαλύψεις, έσκασε η βόμβα της αποχώρησης των Αγγελόπουλων. Δεν μπορώ να πω ότι έσκασε από το πουθενά αφού οι πρώτες φήμες είχαν ακουστεί από πέρσι ενώ και πριν λίγο καιρό νέες φήμες τους έφερναν έτοιμους να τα παρατήσουν. Κανείς απλά δεν ήθελε να το πιστέψει.

Καταρχάς ψυχραιμία. Εκφράσεις τύπου «σοκ», «δυστυχία», «μιζέρια» όταν μιλάμε για μπάσκετ είναι τουλάχιστον υπερβολικές. Σίγουρα όμως όσοι αγαπάνε τον Ολυμπιακό σε πρώτη φάση και το μπάσκετ σε δεύτερη ξενερώσανε. Τα δύο αδέρφια πήραν την ομάδα σε μια εποχή που πάλευε να βγει στα play-off και στην Ευρωλίγκα έτρωγε σαραντάρες και την έκαναν ξανά πρωταγωνίστρια. Από τον Γκούλιας και τον Μοράλες (τα σκέφτομαι και ανατριχιάζω) φτάσαμε στον Μασιγιάουσκας τον Κλέιζα και τον Τσίλντρες και στον τελικό της Ευρωλίγκας. Το βασικότερο όμως είναι πως μιλάμε για 2 αδέρφια τρελά με τον Ολυμπιακό που ξοδεύανε λεφτά αβέρτα απλά για να κάνουν την καύλα τους και να δούνε την αγαπημένη τους ομάδα ξανά πρώτη.

Πολλοί τους κατηγορούνε ότι τα παρατήσανε και ότι προδώσανε την ομάδα. Το θέμα σηκώνει πολλή κουβέντα. Από τη μία όταν βάζεις τόσα εκατομμύρια και βλέπεις το παρασκήνιο να σε πολεμάει διαρκώς, εμετικά δημοσιεύματα να σε κατηγορούν για πράγματα που δεν έχεις καν σκεφτεί και ακούς ακόμα και παίκτες που τους έχεις προσφέρει εκατομμύρια να σε αποκαλούν βλάκα, λογικό είναι να τρελαθείς και να τα παρατήσεις. Από την άλλη αν σκοπεύανε να πάνε με τον σταυρό στο χέρι τότε μάλλον δεν έπρεπε να μπουν από την αρχή στον ελληνικό αθλητισμό. Αλλά από την στιγμή που μπήκανε στον χώρο έπρεπε να τα περιμένουν όλα και να το πολεμήσουν. Δεν ήταν διατεθειμένοι, κουράστηκαν και τα παράτησαν. Κρίμα γιατί με τους Γιαννακόπουλους έτοιμους να τα παρατήσουν με τη σειρά τους και τους ίδιους να είναι ακόμα νέοι, ήταν θέμα χρόνου να γυρίσει ο τροχός χωρίς να χρειαστεί να παίξουν το παιχνίδι των κοντών.

Τι θα συμβεί από εδώ και πέρα; Το σίγουρο είναι ότι η φυγή τους θα κάνει κακό στο μπάσκετ συνολικά. Ας μην ξεχνάμε πως τα χρόνια της ανυποληψίας του Ολυμπιακού ο Παναθηναικός έπαιρνε τα πρωταθλήματα με αντίπαλο το Μαρούσι και τα κύπελλα με το Ρέθυμνο, είχε έδρα το κλειστό του Σπόρτινγκ και παίκτες σαν τον Μασλαρινό και τον Κούβαρη και έβλεπε τα final 4 με το κυάλι. Συνεπώς μόνο κακό θα του κάνει η πτώση του Ολυμπιακού όπως και σε όλο το ελληνικό μπάσκετ με το οποίο θα ασχολούνται πάλι δυστυχώς 50 άτομα. Ας τα βλέπει όμως αυτά ο Βασιλακόπουλος ο οποίος το παίζει και στεναχωρημένος τώρα που έφυγαν αφού έκανε τα πάντα για να τους πολεμήσει.
Προσωπικά εγώ στεναχωρήθηκα πολύ με τη φυγή τους και θεωρώ πως μόνο κομπλεξικός μπορεί να είναι κάποιος για να αντιπαθεί τους Αγγελόπουλους και να χάρηκε με την αποχώρηση τους. (εκτός κι αν είναι ο «Πρασινοφρουρός») Μιλάμε για 2 αδέρφια που δεν προκάλεσαν ποτέ. Σίγουρα κάνανε λάθη και αγωνιστικά και με κάποιες συμπεριφορές τους εξωαγωνιστικά αλλά ας μην ξεχνάμε πως είναι φρέσκοι στον χώρο και καλοπροαίρετοι. Κανείς δεν μπορεί όμως να πει πως δεν είναι έντιμοι και ηθικοί, κάτι σπάνιο για Έλληνες παράγοντες.

Αυτό για το οποίο πάντως θα πρέπει να φροντίσουν οι Αγγελόπουλοι είναι να εξασφαλίσουν την επόμενη μέρα του Ολυμπιακού. Αν αφήσουν την ομάδα στο έλεος της τότε θα έχουν σβήσει όλα τα καλά που προσέφεραν αυτά τα 7 χρόνια και ο κόσμος θα έχει δίκιο να στραφεί εναντίον τους. Επειδή όμως αγαπάνε την ομάδα και δεν την έβλεπαν σαν επιχείρηση πιστεύω ότι θα φροντίσουν για την επόμενη μέρα. Το μόνο σίγουρο είναι πως δύσκολα θα βρεθούν το ίδιο τρελοί να αναλάβουν οπότε ο Ολυμπιακός και το ελληνικό μπάσκετ πρέπει να ξεχάσει τα μεγαλεία τους παρελθόντος. Κρίμα.Τουλάχιστον φεύγουν σαν κύριοι.

Υ.Γ. Για τον Γιάννη Μπουρούση τα λέμε χρόνια. Όσο ταλέντο έχει άλλο τόσο μυαλό του λείπει δυστυχώς..

Υ.Γ. 1. Εξαιρετική η επιλογή του Σπανούλη τελικά. Karma is a bitch Βασιλάκη..
Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

PostHeaderIcon Περσινά Ξινά Σταφύλια




Όταν ήμουνα μικρός ο Ολυμπιακός στο ποδόσφαιρο ζούσε τα πέτρινα χρόνια. Αποκούμπι όλων των γαύρων τότε ήταν το μπάσκετ. Θυμάμαι τον Ολυμπιακό να παίρνει τα 5 συνεχόμενα πρωταθλήματα, να κερδίζει τον ΠΑΟ σε τελικούς με πλεονέκτημα έδρας, με μειονέκτημα έδρας, να τον αποκλείει δύο συνεχόμενες χρονιές στο Final 4. Θυμάμαι επίσης τον ΠΑΟ κερδίζει το πρώτο ευρωπαικό και μετά να τρώει 35 στο κεφάλι, να τον αποκλείω την επόμενη χρονιά με μειονέκτημα έδρας από το Final 4 με περίπατο στο ΟΑΚΑ, κερδίζοντας χαλαρά με 49-69! Διάολε τον θυμάμαι ΠΕΛΑΤΗ κανονικό, να έχει να πάρει πρωτάθλημα 15 χρόνια και να τρώει σφαλιάρες συνεχώς. Κι όμως 14 μόλις χρόνια από τότε έχει γίνει ο «εξάστερος» κι εμείς οι πελάτες του που χάνουμε με όλους τους τρόπους.

Ιδίαιτερη ανάλυση στο πως φτάσαμε ως εδώ δεν θα κάνω τώρα, θα προτιμήσω να περιμένω το τέλος των τελικών. Απλά καλό θα είναι να τα βλέπουμε όλοι αυτά, από τους Αγγελόπουλους μέχρι τον τελευταίο οπαδό και να παραδειγματιζόμαστε. Η ιστορία γράφει, αυτή τη στιγμή ο Παναθηναικός έχει ξεφύγει αλλά πριν 14 χρόνια ( διάστημα πολύ μικρό) βρισκόμασταν περίπου στην ίδια αφετηρία. Συνεπώς ψυχραιμία κι όσο υπάρχουν Αγγελόπουλοι, που νέοι είναι, οι καλές μέρες θα έρθουν. Κι οι Γιαννακόπουλοι στην αρχή άλλωστε σκορπούσαν τα λεφτά τους στον βρόντο πριν τα σαρώσουν όλα. Άσε που δεν τους βλέπω να μένουν και για πολύ ακόμα τους κοντούς. Ψυχραιμία λοιπόν, όσο κι αν όσοι θυμόμαστε αυτά τα χρόνια τρελαινόμαστε με την αλαζονεία των νεο-μπασκετικών παναθηναικών, μιας εξαιρετικά εκνευριστικής φάρας.

Ας πάμε όμως στα φετινά. Οι ευθύνες των παικτών μας τεράστιες. Έχουμε παίξει 5 φορές με τον ΠΑΟ φέτος και ειλικρινά δεν έχω δει ότι είναι καλύτερη ομάδα από εμάς. Πριν 2 χρόνια που έκανε το τρεμπλ ναι, ήταν πολύ ανώτερος και δίκαια μας πήρε πάλι το πλεονέκτημα. Φέτος όμως όχι. Τρελαίνομαι με τον φόβο των παικτών μας και την ψυχολογία loser που έχουνε αποκτήσει. Και στους 2 τελικούς στα κρίσιμα σημεία αρχίζανε τις βλακείες. Δεν θα μπω σε ατομική ανάλυση. Απλά θα σχολιάσω το γεγονός πως μετά το πρώτο ματς στο ΣΕΦ διάβαζα στα ρεπορτάζ πως Παπαλουκάς-Μπουρούσης-Σπανούλης έμειναν στα αποδυτήρια και αποφάσισαν να πάρουν πάνω τους την κατάσταση για να βάλει τελικά ο Τεόντοσιτς 2 πόντους και ο Παπαλουκάς να θυμίζει βετεράνο. Μόνο ο Σπανούλης προσπάθησε σήμερα αλλά και πάλι περιμένουμε πολύ περισσότερα. Να πω ότι δεν ήταν αποδεδειγμένα καλός παίκτης. Αλλά επειδή είναι οφείλει να προσφέρει ανάλογα με αυτά που πληρώνεται. Και επιτέλους περισσότερο πάθος. Τρώμε ξύλο από τη Σιένα καθόμαστε και χάνουμε σαν παιδάκια, τρώμε ξύλο από τον βάζελο, μόνο που δεν βάζουμε τα κλάμματα. Επιτέλους πάθος και όχι φόβος. Ο φετινός Παναθηναικός ΔΕΝ είναι καλύτερη ομάδα.

Πάμε και στην αγαπημένη διαιτησία. Δεν μου αρέσει να μιλάω για διαιτησία και δεν θεωρώ ότι αποτελεί δικαιολόγία μέχρι τώρα. Ας παίζαμε καλύτερα κι ας κερδίζαμε και τη διαιτησία, έτσι κι αλλιώς μετά την κλοπή πέρσι στον τρίτο τελικό στην μεγαλύτερη ξεφτίλα της δεκαετίας και το περιβόητο Non-call του Πηλοίδη πριν μερικά χρόνια, όλα τα άλλα είναι πταίσματα. Ας κοιτάξουν ο κάθε παίκτης τα λάθη του ξεχωριστά κι ας μην σχολιάζουν κάθε φάση. Παρ’όλα αυτά, όταν μια ομάδα βαράει 31 βολές και η άλλη 9, όταν μόνο μια καταλογίζεται με τεχνικές ποινές και αντιαθλητικά και όταν η διαφορά στην φιλοσοφία των σφυριγμάτων είναι φανερή, κάτι πάει πολύ στραβά.. Ας κοιτάξουν οι Αγγελόπουλοι το καλοκαίρι να ενισχύσουν την ομάδα σε όλους τους τομείς γιατί αλλιώς τζάμπα ξοδεύουν τα λεφτά τους.

Για να κλείσουμε αυτό που μένει είναι πως η ομάδα που μας έκανε υπερήφανους τη δεκαετία του 1990 έχει καταντήσει να είναι η μόνη ομάδα στον σύλλογο που δεν μπορεί να πάρει πρωτάθλημα και χάνει από τον βάζελο συνέχεια. Μέσα σε όλα την κυνηγάει και μια απίστευτη γκαντεμιά αφού για ακόμα μια χρονιά παίζει σε τελικούς χωρίς τον καλύτερο της παίκτη όλη τη χρονιά, τον Νεστέροβιτς. Επιτέλους ξυπνήστε και παίξτε με μαγκιά, αφήστε άλλους να ασχοληθούν με τη διαιτησία και κερδίστε μια ομάδα που σας έχει πάρει τον αέρα για τα καλά..
Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

PostHeaderIcon Devotion part 2- The Spa-null-is era



Μετά από πολύ καιρό γράφω ποστ από την πατρίδα. Λόγω κούρασης από πτήση, αυπνία, ποτά κλπ. αντί για ολοκληρωμένο κείμενο μερικές σκόρπιες επισημάνσεις μετά την δεύτερη εβδομάδα των προημιτελικών της Ευρωλίγκας. Για πάμε:

- Ο Παναθηναικός του μπάσκετ είναι μακράν η πιο πετυχημένη ελληνική ομάδα όλων των εποχών

- Είναι μακράν η μεγαλύτερη ομάδα μπάσκετ στην Ευρώπη τα τελευταία 15 χρόνια


- Μπορούμε να τον θεωρούμε ήδη Πρωταθλητή Ευρώπης για 6η φορά. Με αντιπάλους Σιένα και Ρεάλ ( αφού η Μακάμπι μάλλον δεν σκοπεύει να κατέβει σοβαρά) μόνο αν δεν κατέβει θα το χάσει φέτος

- Ο Ζοτς θα πάρει ευρωπαικό με Βουγιούκα, Τέπιτς, Καιμακόγλου, Καλάθη κλπ. Ε ρε φίλε δεν είναι προπονητής αυτός ο τύπος. Είναι μάγος. Επίσης είναι τέρμα συμπαθής και άξιος τεράστιου RESPECT

- Ο Διαμαντίδης είναι τεράστιος παίκτης. Τεράστιος


- Οι οπαδοί του ΠΑΟ είναι μακράν οι πιο αχάριστοι οπαδοί. Με τέτοια ομάδα και γεμίζουν το ΟΑΚΑ μόνο με τον Ολυμπιακό και στα κρίσιμα ευρωπαικά παιχνίδια. Επίσης δυστυχώς δεν είναι καθόλου μπασκετικό κοινό, πολλοί δεν γνωρίζουν καν τι είναι πικ εν ρολ, τρανζίσιον, πικ εν ποπ και πολλά άλλα. Αλλά φυσικά όποτε παίρνει κούπες η ομάδα γίνονται μπασκετικοί

- Οι Γιαννακόπουλοι είναι ευεργέτες του ΠΑΟ αλλά τέρμα γραφικοί και ρεζίληδες με μηδενικό επίπεδο. Τραγικός ο Μαρινάκης, γελοίος ο Κόκκαλης, αλλά να λέμε και τίποτα και για τους γραφικούς τραμπούκους που έχουν κάνει και έχουν πει τόσα στο παρελθόν. ( Και αν κάποιος δεν θυμάται απλά αποδεικνύει το προηγούμενο περί αμπασκετοσύνης)


- Ο Ολυμπιακός είναι άξιος της μοίρας του. Κατάφερε να αποκλειστεί από μια μέτρια ομάδα. Δεν ζήλεψα ούτε τους παίκτες του ΠΑΟ, ούτε τον προπονητή του σε αυτούς τους αγώνες. Ζήλεψα το πάθος τους. Τέτοια αδιαφορία δεν δικαιολογείται. Έχει ευθύνες και ο Ντούντα, αλλά αν δεν προσπαθούν κι οι παίκτες τί να κάνει κι αυτός

- Ο Σπανούλης πρέπει να καταλάβει ότι υπήρχε Ολυμπιακός και πριν από αυτόν. Το άγχος του να γίνει ο ηγέτης που θα οδηγήσει τον Ολυμπιακό και πάλι σε τίτλους τον οδηγεί να κάνει συνέχεια βλακείες. Χαλάρωσε Βασιλάκη, το θέμα είναι να κερδίζει ο Ολυμπιακός, όχι να πάρεις πιο πολλά από τον Διαμαντίδη στο τέλος της χρονιάς


- Αν ο Ολυμπιακός πάρει πρωτάθλημα η χρονιά θα είναι επιτυχημένη. Αλλά αυτή τη στιγμή δεν το βλέπω

- Η Ευρωλίγκα πρέπει να μάθει να προωθεί καλύτερα το προιόν της πριν σταματήσουν να ασχολούνται όλοι με αυτή τη διοργάνωση

- αεκάκι άντε και γαμήσου, δεν σε χάλασε η εξάρα
Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

PostHeaderIcon DEVOTION



Μόλις έχουν ολοκληρωθεί οι δεύτεροι προημιτελικοί της Ευρωλίγκας και λίγοι μπορούνε να πιστέψουνε αυτό που έχει συμβεί. 4 διπλά και πλέον και τα 4 ζευγάρια βρίσκονται στο 1-1. Δύσκολο να προβλέψει κανείς τι θα συμβεί από εδώ και στο εξής, ωστόσο ένα είναι σίγουρο. Παρακολουθούμε τα πιο συναρπαστικά προημιτελικά της ιστορίας.

Σίγουρα σε αυτό βοηθάει και το πεσμένο επίπεδο της διοργάνωσης. Πριν μερικά χρόνια υπήρχαν ομαδάρες που φτάνανε σβηστά στο Final 4 και όλοι ξέρανε από τον Οκτώβρη ακόμα ότι μόνο με θάυμα θα αποκλειστούν. Φέτος αυτά δεν υπάρχουν.Και δυστυχώς αυτό δεν έγινε επειδή δυνάμωσαν οι μικρότερες ομάδες αλλά επειδή έχασαν τη δύναμη τους οι ισχυρές. Η ΤΣΣΚΑ μας χαιρέτησε από τους ομίλους, η Κάχα κινδύνευσε επίσης να αποκλειστεί, η Μπαρτσελόνα τερμάτισε δεύτερη πίσω από τη Φενέρ, οι δικοί μας αιώνιοι επίσης δεν γέμιζαν από την αρχή το μάτι κανενός. Έτσι κάθε πρόβλεψη ήταν δύσκολη και οι εκπλήξεις πιο πολλές από κάθε άλλη χρονιά. Θεωρώ απίθανο την άλλη εβδομάδα να μην σπάσουν πάλι έδρες και με εξαίρεση τη Μακάμπι δεν βλέπω κάποιο μεγάλο φαβορί αυτή τη στιγμή στα άλλα ζευγάρια.

Ο Παναθηναικός έχει κάνει τρομερές εμφανίσεις στη σειρά και δεν θα του άξιζε με τίποτα να είναι πίσω με 2-0. Παρ’ολα αυτά θεωρώ πως το να κερδίσει άλλες 2 φορές την Μπαρτσελόνα στο ΟΑΚΑ την επόμενη εβδομάδα μόνο εύκολο δεν είναι, ίσως να είναι και δυσκολότερο τώρα που όλοι τον θεωρούν φαβορί και θα πρέπει να παίξει ανοιχτό μπάσκετ. Σίγουρα μπορεί μιας και η Μπαρτσελόνα δεν έχει πείσει μέχρι στιγμής και δεν έχει καμμία σχέση με την περσινή ομάδα, αλλά θα πρέπει να ματώσει ακόμα περισσότερο. Πάμε για τρομερά παιχνίδια στη συνέχεια της σειράς,αυτό είναι το μόνο σίγουρο.

Ο Ολυμπιακός από την άλλη έκανε μόνος του τη ζωή του δύσκολη. Παραμένει πολύ καλύτερη ομάδα από τη Σιένα και πιστέυω πως μια νίκη στην Ιταλία θα την κάνει. Στα δύο πρώτα παιχνίδια φάνηκε πόσο μεγάλο ρόλο παίζει η ψυχολογία στο μπάσκετ και στον αθλητισμό γενικότερα. Μέχρι στιγμής πάντως όποτε χρειάστηκε ο Ολυμπιακός φέτος έκανε τα διπλά που έπρεπε και σε πιο δύσκολες έδρες από αυτές της Σιένα. Του αρκεί να είναι σοβαρός και αν γυρίσει και ο Τεόντοσιτς ακόμα καλύτερα.

Στα άλλα δύο ζευγάρια θεωρώ πως η Μακάμπι χωρίς να είναι καμμιά ομαδάρα κι αυτή, λόγω έδρας δύσκολα θα χάσει από την Κάχα και θα φτάσει στο 3-1. Το Ρεάλ-Βαλένθια είναι πολύ ανοιχτό αλλά πιστέυω πως η Ρεάλ ένα διπλό θα το κάνει.

Θεωρώ πως αν παίξουν οι αιώνιοι μεταξύ τους στον ημιτελικό, όποιος νικήσει και περάσει στο τελικό θα πάρει και την κούπα. Γενικά ο νικητής αυτής της διασταύρωσης θα είναι και το μεγάλο φαβορί. Το σίγουρο είναι πως όλα είναι πάρα πολύ ανοιχτά ακόμα και έχουμε μπροστά μας ματσάρες και πολλές ακόμα ανατροπές. Μακάρι του χρόνου με τη βοήθεια του λοκ-άουτ στο ΝΒΑ να έχουμε και πιο εντυπωσιακές ομάδες για να συνδυαστεί η αγωνία και με καλύτερο θέαμα. Το μόνο που με απογοητεύει κάπως είναι πως η ομάδα που θα πάρει φέτος την Ευρωλίγκα, όποια και να είναι, πριν 5-6 χρόνια δύσκολα θα έφτανε ακόμα και στο final 4. Κι αυτό δεν είναι καλό σημάδι για την πρόοδο του ευρωπαικού μπάσκετ.

Αυτά και ραντεβού την επόμενη Πέμπτη με την πρόβλεψη πώς μόνο η Μακάμπι θα έχει καπαρώσει θέση στη Βαρκελώνη ως τότε.

Υ.Γ. Δεν μπορώ παρά να μην χαμογελάω σαρδόνια όποτε ένας οπαδός του ΠΑΟ γκρινιάζει για διαιτησία στο μπάσκετ..

Υ.Γ 2 Ας ακούσουμε όμως και την γνώμη ενός ειδικού για τα πρώτα παιχνίδια ( να σημειωθεί ότι με έναν κολλητό μου τον έχουμε γνωρίσει προσωπικά στο ΣΕΦ και έχουμε παρακολούθησει παρέα και τον τελικό του 2007 στην Αθήνα.)

Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

PostHeaderIcon Ο Ντούντα ξέρει..




Υ.Γ. Δράκε έτσι παίζουν οι ομάδες που έχουν σχέδιο..Ανατριχιάζω όταν σκέφτομαι τι ρόστερ είχες πέρσι και πήρες μόνο το κύπελλο. Αν είχε ο Ντούντα αυτό το ρόστερ φέτος συν Σπανούλη θα ανατρίχιαζαν και οι αντίπαλοι.

Υ.Γ. Δράκε έτσι παίζουν οι ομάδες που έχουν σχέδιο..Ανατριχιάζω όταν σκέφτομαι τι ρόστερ είχες πέρσι και πήρες μόνο το κύπελλο. Αν είχε ο Ντούντα αυτό το ρόστερ φέτος συν Σπανούλη θα ανατρίχιαζαν και οι αντίπαλοι.



Υ.Γ. Δράκε έτσι παίζουν οι ομάδες που έχουν σχέδιο..Ανατριχιάζω όταν σκέφτομαι τι ρόστερ είχες πέρσι και πήρες μόνο το κύπελλο. Αν είχε ο Ντούντα αυτό το ρόστερ φέτος συν Σπανούλη θα ανατρίχιαζαν και οι αντίπαλοι.


Ίσως τελικά να ανατριχιάζουν. Ο Ντούντα (ο μεγαλύτερος προπονητής της Ευρώπης) ξέρει... YOU UNDERSTAND??

Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

PostHeaderIcon ΟΥΣΤ!!




Άλλο ένα ντέρμπι ολοκληρώθηκε και αρκετές ώρες μετά τη λήξη του δεν μπορώ να βάλω σε μια σειρά τις σκέψεις μου. Σίγουρα τα εξωαγωνιστικά έχουν πολύ μεγαλύτερη σημασία από τα αγωνιστικά οπότε λέω να ξεκινήσω με την αγωνιστική ανάλυση του αγώνα για να φύγει από τη μέση.


Μέσα στο γήπεδο λοιπόν είδαμε ακόμα ένα κάκιστο παιχνίδι,με ελάχιστες φάσεις, πολύ ξύλο, πολλές διακοπές και γκρίνια από τα πρώτα λεπτά. Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος στο πρώτο ημίχρονο και άξιζε να είναι μποστά στο σκορ ενώ ο Παναθηναικός ανέβηκε στο δεύτερο και ήλεγχε το παιχνίδι. Η ισοπαλία θα ήταν το πιο δίκαιο αποτέλεσμα με βάση την συνολική απόδοση των δύο ομάδων. Αστείο το γκολ που τρώει ο Πάρντο, βάζει τον ΠΑΟ και πάλι στο παιχνίδι από του πουθενά και δείχνει για ακόμα μια φορά ότι δεν κάνει για βασικός. Τρομερή η εμφάνιση του Ζιλμπέρτο σε ακόμα ένα ντέρμπυ, ανεβασμένος ο Γκοβού,μέτριος ο Σισέ.Θα μπορούσα να εστιάσω και σε άλλους παίκτες αλλά δεν έχει και μεγάλο νόημα.


Έγραψα πως η ισοπαλία θα ήταν το πιο δίκαιο αποτέλεσμα με βάση την εικόνα των δύο ομάδων. Ωστόσο, ο Παναθηναικός έχει 100% δίκιο να φωνάζει για το ακυρωθέν γκολ του Κατσουράνη, οπότε δικαιούται να λέει ότι άξιζε να νικήσει καθώς αν γινόταν το 1-2 στο 82’ το ματς δεν γύριζε ποτέ. Ο επόπτης δεν μπορεί να μην βλέπει ότι καλύπτεται από τρεις παίκτες,είναι απλά αδύνατο. Οφσάιντ και το γκολ του Τζιμπούρ έστω κι αν δεν έχει νόημα να στεκόμαστε σε αυτή τη φάση αφού στην οικονομία του πρωταθλήματος η ισοπαλία με την νίκη του Ολυμπιακού δεν έχουν μεγάλη διαφορά. Αστείο το πέναλτυ που ζητάει ο ΠΑΟ στη φάση του Τοροσίδη, ενώ το δεύτερο που υποστηρίζουν ότι δεν τους δόθηκε ακόμα δεν έχω καταλάβει ποιό είναι.


Από εκεί και πέρα επειδή η Ελλάδα είναι η χώρα της υπερβολής, το συμπέρασμα πως εκλάπη το πρωτάθλημα από τον Παναθηναικό και πως είναι πέτσινο κλπ. είναι τουλάχιστον αστείο. Ακόμα και να κέρδιζε ο Παναθηναικός οι πιθανότητες να πάρει το πρωτάθλημα θα ήταν ελάχιστες. Στο σύνολο του πρωταθλήματος ο Ολυμπιακός ήταν και πιο καλή ομάδα και πιο σοβαρή και δεν χωρά αμφιβολία πως θα το κατακτήσει δίκαια. Με την πέρα για πέρα άδικη νίκη του στο ντέρμπι όμως κατάφερε να δώσει άλλοθι στον Παναθηναικό και η πλύση εγκεφάλου για βρώμικο και άδικο πρωτάθλημα σίγουρα θα πείσει αρκετούς αφελείς και εύπιστους οπαδούς των πρασίνων μήπως και ξεχάσουν τις ευθύνες των μετόχων του. Τρομερό το γεγονός πως πριν 2 μήνες οι οπαδοί του ΠΑΟ κυνηγούσαν τους παίκτες για να τους δείρουν και χθες τους υποδέχτηκαν στην Παιανία με τις ιαχές « Να τοι να τοι οι πρωταθλητές».Δείγμα της υπερβολής και αυτό χωρίς αμφιβολία.


Απαράδεκτη η καφρίλα που για ακόμα μια φορά βασίλευσε στο Καραισκάκη. Ας μαζέψει επιτέλους κάποιος τα πρεζάκια που όποτε θέλουν μπαίνουν στο γήπεδο και βαράνε όποιον τους έρθει. Απαράδεκτοι και αρκετοί παίκτες που μαλώνανε όλη την ώρα σαν τα κοκκόρια με πρώτο και χειρότερο τον Τοροσίδη που κωλόπαιδο σαν κι αυτόν δεν έχει υπάρξει εδώ και πολλά χρόνια. Χειρότερος όλων βέβαια ΜΑΚΡΑΝ ο Μαρινάκης.Απαράδεκτες και προκλητικές δηλώσεις, έφτασε να βρίζεται μέχρι και με τον Σισέ σαν το χειρότερο οπαδό. Ας πάρει παράδειγμα από τους Αγγελόπουλους και όχι από τον Κόκκαλη γιατί θα γίνει αντιπαθής ( αν δεν έχει γίνει ήδη) σε όλους τους υγιείς Ολυμπιακούς. Όσο για τον Σισέ, μάλλον βρήκε την τέλεια αφορμή για να φύγει το καλοκαίρι.


Αρκετά νομίζω ασχοληθήκαμε με ένα παιχνίδι που όποτε έμπαινε γκολ διακοπτόταν για 5 λεπτά λόγω της κάπνας, που οι παίκτες του ΠΑΟ μπούκαραν στα αποδυτήρια του Ολυμπιακού φωνάζοντας στον Τοροσίδη «Πού είσαι ρε αρχίδι; βγες έξω να σε γαμήσουμε» που οι οπαδοί του Ολυμπιακού έκαναν ντου και βαρούσαν τους παίκτες του ΠΑΟ,αρκετά νομίζω ασχοληθήκαμε με την Σούπερλιγκα γενικώς. Ας καταλάβουμε όλοι ότι έχουμε πολύ πιο σοβαρά πράγματα να ασχοληθούμε και να μας εκνευρίζουν από αυτούς τους ηλίθιους και ας τους γυρίσουμε την πλάτη.

Starting Lineup

Supporters

Score